Oficial guvernamental: Primul test al unui vaccin împotriva coronavirusului urmează să fie făcut luni, la Seattle

0
vaccin-antigripal

Primul participant la un studiu clinic pentru un vaccin împotriva noului coronavirus va primi o doză expermientală luni, la Seattle, potrivit unui oficial guvernamental, iar Institutul Naţional de Sănătate finanţează testul, care va avea loc la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle, scrie AP, citată de News.ro.

 

Oficialul care a dezvăluit planurile pentru primul participant la test a vorbit despre acest lucru sub anonimat din cauza faptului că acţiunea nu a fost anunţată, iar reprezentanţi din domeniul sănătăţii spun că va dura între un an şi 18 luni să valideze orice potenţial vaccin.

Potrivit surselor citate, probele vor fi făcute pe 45 de tineri voluntari sănătoşi cu diferite doze co-dezvoltate de NIH şi Moderna Inc. și nu este niciun pericol ca participanţii la test să fie infectaţi, deoarece vaccinul nu conţine nicio componentă a coronavirusului, scopul fiind acela de a verifica dacă dozele nu prezintă efecte secundare îngrijorătoare şi să stabilească teste pe scară largă.

Recent, Medicago, o companie biofarmaceutică cu sediul central în Quebec City, deţinută în proporţie de 40% de Philip Morris, a produs cu succes o Particulă de Tip Virus (Virus-Like Particle – VLP) a noului coronavirus, la numai 20 de zile după ce a obţinut gena SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, potrivit unui comunicat al acesteia.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a făcut presiuni pentru găsirea unui vaccin, afirmând în ultimele zile că lucrurile “se mişcă foarte repede” şi crede că va vedea un vaccin “relativ curând”.

Ziarul Welt am Sonntag a scris că preşedintele american a căutat să obţină drepturi exclusive pentru un vaccin destinat COVID-19 care este dezvoltat de compania germană CureVac. Raportul, în care sunt citate surse, arată că liderul de la Casa Albă a oferit mari sume de bani oamenilor de ştiinţă germani care lucrează la acest vaccin.

În prezent, nu există tratamente dovedite pentru COVID-19, dar în China, cercetătorii au testat o combinaţie de medicamente HIV împotriva noului coronavirus, precum şi un medicament experimental numit Remdesivir care a fost dezvoltat pentru a lupta împotriva Ebola.

În plus, în Statele Unite ale Americii, Centrul medical din cadrul Universităţii din Nebraska a început testarea cu Remdesivir pe americani care au fost depistaţi cu COVID-19 după ce au fost evacuaţi de pe nava de croazieră din Japonia.

Pentru majoritatea oamenilor, noul coronavirus provoacă doar simptome uşoare sau moderate precum febră şi tuse. Pentru unii, în special adulţi în vârstă şi cei cu probleme de sănătate deja existente, poate provoca boli mai severe, inclusiv pneumonie. În lume sunt infectate peste 156.000 de persoane, înregistrându-se 5.800 de decese. Bilanţul deceselor în Statele Unite este de mai mult de 50 de persoane, infectate – 3.000 în 49 de state şi în Districtul Columbia.

Majoritatea oamenilor infectaţi se recuperează, iar potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), persoanele cu boală uşoară se recuperează în două săptămâni, iar cei cu boli severe se pot vindeca în decurs de trei, până la şase săptămâni.

 

Citește și: OMS înregistrează aproape 11.000 de cazuri noi de coronavirus în întreaga lume într-o singură zi

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele