OLAF a solicitat documente despre construcția Magistralei 5 de metrou

0

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a efectuat un control la Metrorex. Controlul a vizat construcția  Magistralei 5 de metrou.

Cei de la OLAF nu au precizat dacă sunt probleme cu contractul și au cerut mai multe documente.

O parte a presei a scris, pe surse, că ageții OLAF ar suspecta plăţi supraevaluate efectuate către consorţiul de firme condus de Astaldi, realizate cu complicitatea unor angajaţi Metrorex.

„Metrorex confirmă că o echipă OLAF a întreprins o misiune la sediul Metrorex, ocazie cu care a solicitat o serie de documente referitoare la proiectul Magistrala 5 de metrou, Eroilor- Râul Doamnei. Facem menţiunea că acest proiect de investiţii a făcut obiectul verificărilor Autorităţii de Management POS-T şi ale Autorităţii de Audit, nefiind identificate aspecte care să contravină regulilor şi procedurilor prevăzute de reglementările europene şi naţionale”, spune Ion Constantinescu, directorul general al Metrorex, citat de Agerpres.

3,2 miliarde de lei

Proiectul Magistralei 5 este finanţat din fonduri nerambursabile în cadrul programului Operaţional Sectorial – Transport 2007 -2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Lucrările de construcție au început din 2011, primul termen de finalizare fiind 2014 și a fost amânat de mai multe ori.

Investiția totală în construcția Magistralei 5 e de peste 3,2 miliarde de lei.

Sursa: OLAF a solicitat documente despre construcția Magistralei 5 de metrou

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele