Olguţa Vasilescu: Augustin Lazăr trebuie să plece imediat din funcţia de procuror general

0

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Lia Olguţa Vasilescu, îi solicită procurorului general al României, Augustin Lazăr, să îşi dea demisia imediat şi să îşi ceară scuze public „pentru că a ocupat această înaltă funcţie din sistemul judiciar românesc, deşi a întreprins acţiuni de poliţie politică în timpul regimului comunist”.

„A refuza eliberarea legală a unei persoane pentru că a criticat politica represivă a Partidului Comunist se numeşte poliţie politică. Acest lucru l-a făcut Augustin Lazăr când era şeful acelei comisii de la Penitenciarul Aiud pentru eliberarea condiţionată a unor dizidenţi politici. Nu avem nevoie de un certificat CNSAS pentru a stabili asta”, a declarat Olguţa Vasilescu, citată într-un comunicat de presă transmis de PSD.

Purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că, la 30 de ani de la căderea comunismului, “România se află în situaţia revoltătoare ca procurorul cu cel mai înalt grad din sistemul judiciar să fi fost un agent de poliţie politică a regimului comunist”. „După dezvăluirile privind trecutul său, fiecare zi în care Augustin Lazăr ocupă funcţia de procuror general al României este o încălcare gravă a valorilor democratice şi o ofensă de netolerat pentru toţi dizidenţii din timpul regimului comunist şi pentru toţi ce care au luptat la Revoluţie. Îi cer deci să plece imediat din funcţie şi să îşi ceară scuze faţă de cei pe care i-a făcut să sufere în timpul comunismului”, a susţinut Vasilescu.

Citeşte şi Lazăr demonstrează că nu are nicio legatură cu minciunile apărute despre el în spațiul public

Ea a adăugat că, dacă Augustin Lazăr va refuza să îşi dea demisia, atunci preşedintele Klaus Iohannis va trebui să acţioneze imediat în sensul revocării sale din funcţie. „Are pe masă propunerea de revocare. Chiar astăzi poate semna decretul, pentru a înlătura această pată ruşinoasă de pe obrazul Justiţiei din România. Putem presupune că până acum nu a ştiut trecutul tulbure al lui Augustin Lazăr. Dar de acum înainte nu mai are nicio scuză. Dacă nu-l revocă, devine complice şi îşi va murdări mâinile şi conştiinţa cu păcatele acestui procuror al poliţiei politice comuniste. Să nu uităm şi că singurul procuror invitat să vorbească în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului a fost, culmea, torţionarul Augustin Lazăr care a călcat în picioare drepturile fundamentale ale unui dizident politic. Ce palmă pentru România şi pentru Europa!”, a mai afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

Citeşte şi Olguţa Vasilescu, răspuns după nuntă:;E un mesaj de ură împotriva unei familii;

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele