Oltchim a reușit un profit net de 40 mil. lei în primele nouă luni

0

Oltchim arată în continuare bine în ceea ce privește rezultatele financiare, cu un profit net de 40 milioane lei înregistrat în primele nouă luni ale anului, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Profitul brut al combinatului chimic s-a majorat cu 33 milioane de lei, adică 148%, față de primele nouă luni ale anului trecut, până la 55,427 milioane lei. Cifra de afaceri a urcat cu 29%, până la 716,3 milioane lei, pe fondul creșterii volumului de vânzări, dar și a valorii acestora ca urmare a cotațiilor internaționale în creștere.

Exportul Oltchim a reprezentat 77% din cifra de afaceri, cu o valoare de 122 milioane euro.

„Importurile şi achiziţiile intracomunitare, în valoare de numai 21 milioane de euro, au determinat o balanţă externă pozitivă a societăţii, de 101 milioane de euro”, arată comunicatul companiei. 

Privatizarea pe ultima sută de metri

Combinatul a continuat investițiile în modernizare și în reparații capitale, cu o valoare de 8,9 milioane lei, care au efecte directe în creșterea cantităților fabricate și în îmbunătățirea calității produselor. Sursele de finanțare pentru investiții au fost numai surse proprii.

Combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost scos la vânzare prin nouă pachete de active a căror valoare totală de piaţă este de 293,7 milioane euro. Preţul de pornire a vânzării a fost de 307 milioane euro. Luna trecută, companiile Chimcomplex Borzeşti, Dynamic Selling Group au achiziţionat pachete de active ale combinatului.

Contractul de vânzare de active încheiat între Oltchim şi Chimcomplex Borzeşti pentru pachetele 1-5 şi, parţial, pachetul 7, prevede un preţul al tranzacţiei de 127 milioane euro, respectiv 582,3 milioane lei, la care se adaugă TVA. Pachetul 6 achiziţionat de Dynamic Selling Group SRL are prevăzută în contract o valoare a tranzacţiei de 1,9 milioane euro (8,7 milioane lei), plus TVA.

Sursa: Oltchim a reușit un profit net de 40 mil. lei în primele nouă luni

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele