Oltenia a rămas roșie, PSD domină primăriile și Consiliile Județene

0

Oltenia a rămas roșie, PSD domină primăriile marilor orașe și Consiliile Județene. Lia Olguta Vasilescu candidatul PSD la funcția de primar va conduce primăria Craiovei în următorii patru ani. Astfel candidatul PSD a castigat cel mai mare număr de voturi 33,7 la șută față de candidatul PNL Nicolae Giugea că a obținut 28 la sută din voturi.

 

Conducerea Consiliului Județean va fi tot candidatul PSD, Cosmin Vasile, care este la primul mandat.

În Olt social democrații conduc detașat. Primăria Slatina a fost câştigată de primarul în funcție Emil Moţ, la o diferenţă de peste 5.000 de voturi fata de contracandidatul sau de la liberali.

Vezi care sectoare din București își schimbă primarul

Prin votul alegătorilor, PSD și-a adjudecat și Consiliul Judeţean, pentru următorii patru ani și va fi condus de Marius Oprescu aflat la al doilea mandat. Și în Mehedinți primăria vă fi condusă de candidatul PSD.

Marius Screciu, primarul în funcție al municipiului Drobeta Turnu Severin, a obținut un nou mandat, arată numărătoarea paralelă.

În județul Gorj, social democrații au obținut un nou mandat la primăria municipiul Târgu Jiu, cu peste 50% din voturile alegătorilor. De asemenea în Vâlcea, Consiliul Județean a fost câștigat de PSD, iar în Argeș social democrații au căștigat detașat 75 la sută din primării.

Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele