OMS avertizează în privința steroizilor folosiți pentru tratarea COVID-19

0

Un steroid ieftin care poate ajuta la salvarea vieţii pacienţilor de COVID-19 ar trebui rezervat cazurilor grave, în care s-a dovedit că oferă beneficii, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

 

Şeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că cercetările au furnizat în cele din urmă ”nişte muguri de speranţă” în tratarea virusului, care a ucis peste 400.000 de oameni în întreaga lume şi a infectat peste 8 milioane.

Rezultatele studiilor clinice anunţate marţi de cercetătorii din Marea Britanie au arătat că dexametazona, un medicament generic utilizat încă din anii ’60 pentru a reduce inflamaţia în boli precum artrita, a redus cu aproximativ o treime rata de deces dintre cei mai grave bolnavi de coronavirus internaţi la spital.Acest lucru face ca dexametazona să fie primul medicament dovedit că poate salva vieţi în lupta împotriva bolii. Ţările se grăbesc să se asigure că au suficiente stocuri la îndemână, deşi oficialii medicali spun că nu există un deficit.

Unii medici sunt precauţi, citând posibile reacţii adverse şi au cerut să vadă mai multe date.Şeful programului de urgenţă al OMS, Mike Ryan, a declarat că medicamentul trebuie utilizat numai în cazurile grave, în care s-a demonstrat că este de ajutor.

Citește și: Akili Interactive: joc video împotriva ADHD

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele