OMS: Încrederea în vaccinuri este crucială

0

În momentul în care veştile bune despre un vaccin contra Covid-19 aduc puţin optimism, neîncrederea publicului pentru imunizare ar putea să facă inutil şi cel mai eficient produs, avertizează responsabilul diviziei de imunizare al OMS.

 

“Un vaccin care rămâne în congelator sau într-un frigider sau pe o etajeră şi nu este utilizat nu face nimic pentru a eradica această pandemie”, a explicat vineri, pentru AFP, Katherine O’Brien.

Luni, compania americană Pfizer şi cea germană BioNTech au anunţat că vaccinul lor este 90% eficient, potrivit rezultatelor preliminare ale testului vaccinului în faza III pe mai mult de 40.000 de persoane. Profesorul O’Brien consideră aceste rezultate, chiar dacă preliminare, sunt “extrem de importante” şi ea spune că speră ca datele de la alte vaccinuri, şi acestea în ultima fază de testare umană, să urmeze în curând.

Vezi și Casoteca.ro/magazin

Dacă datele complete arată că “unul sau mai multe din aceste vaccinuri sunt foarte, foarte eficiente va fi o veste bună pentru a ne dota cutia cu ustensile cu un nou instrument contra pandemiei”, a subliniat ea.Dar, ea este profund îngrijorată de dezinformarea şi de teoriile complotiste care cresc rândurile celor anti-vaccin, în momentul în care pandemia este departe de a fi încheiată şi care a provocat moartea a 1,3 milioane de oameni.

Trebuie să creştem “încrederea în faptul că OMS nu va face nicio concesie cu privire la siguranţa sau eficienţa vaccinurilor pe care le evaluează”.

Mini Cheesburgers din Carrefour este toxic, trebuie distrus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele