OMS speră ca în 2022 să se pună capăt pandemiei

0
covid coronavirus infectari
- Reclama -

Covid-19 nu va fi niciodată eradicată, dar societatea are şansa să pună capăt urgenţei de sănătate publică în 2022, a declarat marţi Michael Ryan, directorul general al Programului OMS pentru Situaţii de Urgenţă în Sănătate, la evenimentul virtual de la Davos Agenda Forumului Economic Mondial.

 

”Nu vom pune capăt virusului anul acesta, nu vom pune capăt virusului vreodată, la ceea ce putem pune capăt este urgenţa de sănătate publică. Sunt moartea, spitalizările, perturbările care provoacă tragedia, nu virusul. Virusul este un vehicul”, a spus Ryan într-un panel prin videoconferinţă.

Cu toate acestea, el şi-a exprimat un oarecare optimism că este posibil ca anul acesta să marcheze un punct de cotitură în pandemie.

”Da, avem şansa să punem capăt urgenţei de sănătate publică în acest an”, a spus el, remarcând că acest lucru ar putea fi realizat doar prin abordarea inechităţilor de lungă durată din diferite domenii ale societăţii, cum ar fi accesul echitabil la vaccinuri şi asistenţă medicală.

- Reclama -

”Nu se va termina dacă nu abordăm aceste probleme, această tragedie va continua”, a adăugat el.

Dar Ryan a avertizat că Covid va reprezenta în continuare o ameninţare pentru societate chiar şi odată ce va trece de la a fi un virus pandemic la unul endemic.

Valeriu Nicolae, despre „românul” AUR-ist George Simion: „Are o puritate etnică mult mai apropiată de a mea”

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele