OMV primește și mai puține gaze de la ruși (Gazprom)

2
omv / gazprom
- Reclama -

Șefii OMV au fost informați de Gazprom că aprovizionarea cu gaze va fi redusă, a informat joi cotidianul Vedomosti, citând un purtător de cuvânt al OMV, după cum transmite agenția rusă de presă TASS. Informația apare la câteva ore după ce gigantul francez Engie anunța o scădere a volumului de gaze dintre Rusia.

Vezi și Engie a înregistrat o reducere a livrărilor de gaze rusești

Un purtător de cuvânt al Eni din Italia a mai spus miercuri că și compania sa a fost notificată de Gazprom despre o reducere cu 15% a livrărilor de gaze.

Gazprom a anunţat miercuri că exporturile spre ţările care nu fac parte din Comunitatea Statelor Independente, un grup care reuneşte nouă foste republici sovietice, au scăzut cu 28,9% între 1 ianuarie şi 15 iunie în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania rusă Gazprom a mai anunţat reducerea cu încă o treime a livrărilor de gaz spre Europa prin gazoductul Nord Stream, motivând că a fost nevoită să oprească un echipament al firmei germane Siemens, a doua zi după o primă reducere drastică, ceea ce l-a făcut pe un ministru german să afirme că Rusia încearcă să provoace creşterea preţurilor, relatau ieri AFP şi DPA.

OMV a declarat la începutul lunii iunie că a plătit în euro pentru aprovizionarea Rusiei cu gaz conform noului model (transferul plăților către Gazprombank în euro) și plata s-a făcut fără probleme.

Compania austriacă de petrol și gaze OMV a fost prima din Europa Occidentală care a semnat un contract de achiziție de gaze pe termen lung, în 1968, cu URSS (Rusia).

- Reclama -
- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele