ONU: Alăptarea copiilor poate salva vieți, poate face copiii mai inteligenți și ar putea contribui la dezvoltarea economiei

0
alăpatrea_onu

Dacă mai multe mame și-ar alăpta copiii, le-ar îmbunătăți acestora imunitatea și capacitățile cognitive și, indirect, acest fapt ar contribui la dezvoltarea economiei, potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite, scrie Agerpres.

Global Breastfeeding Collective, un parteneriat internațional condus de UNICEF și de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), încurajează țările să investească în campanii educative și medicale pentru promovarea alăptării la sân, precum și pentru impunerea unui cod internațional de prevenire a campaniilor de marketing înșelătoare pentru laptele praf.

Doar 40% dintre copiii până în șase luni sunt alăptați exclusiv la sân, este concluzia raportului amintit, primul de acest fel la nivel mondial.

„Alăptarea funcționează ca un prim vaccin administrat bebelușului, protejându-l împotriva unor boli potențial mortale și oferindu-i toți nutrienții necesari pentru a supraviețui și a se dezvolta”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, potrivit sursei citate.

Citește și: Interviu cu un profesor de matematică (II): Cum se dă examen în acele țări unde nu există o programă unică?

Dacă până în 2025 s-ar realiza obiectivul ca 50% dintre bebeluși să fie doar alăptați, atunci viața a 520.000 de copii ar putea fi salvată în următorii zece ani, iar îmbunătățirea capacităților cognitive ar putea genera o creștere economică de 300 de miliarde de dolari în țările cu venituri mici și medii, estimează Banca Mondială.

Fiecare dolar investit în programele de alăptare generează un câștig de 35 de dolari, potrivit Global Breastfeeding Collective.

Analiza spune că este nevoie de o investiție de 4,7 dolari pentru fiecare nou-născut în scopul creșterii procentului de bebeluși care sunt hrăniți exclusiv prin alăptare, ceea ce înseamnă o investiție globală de 5,7 miliarde de dolari.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele