Opoziția a depus o moțiune pe justiție și cere revocarea lui Victor Ciorbea

0

Parlamentarul liberal Raluca Turcan a anunțat astăzi că opoziția a depus o moțiune simplă pe justiție, după ce Guvernul a adoptat aseară o nouă ordonanță de urgență care modifică legile justiției.

„Este foarte grav ce s-a întâmplat aseară”, a spus Raluca Turcan. Este un atac fără precedent la adresa justiției, a mai spus ea.

Ea a adăugat că liberalii vor face și demersuri pentru a declanșa procedura de revocare a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

„O decizie a Curții Constituționale nu poate să fie decât nefavorabilă acestei ordonanțe, adică să o declare neconstituțională”, a spus Turcan.

Singura instituție care poate sesiza CCR pe ordonanțele de urgență este Avocatul Poporului, dar Turcan spune că are „așteptări mici” ca acest lucru să se întâmple.

„De aceea, PNL solicită conducerii Parlamentului din nou demararea procedurii de revocare a lui Victor Ciorbea”, a spus prim-vicepreședintele PNL.

Moțiunea simplă a fost depusă de PNL şi USR. Cele două formațiuni îi cer ministrului Tudorel Toader să devoaleze motivul real al emiterii OUG de modificare a legilor justiţiei, să emită un nou act normativ prin care să înlăture toate aspectele neconstituţionale din OUG şi să sprijine demersurile de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Citeşte şi Cioloş: liderii PSD-ALDE folosesc toată maşinăria de manipulare şi de presiune pentra a o intimida pe Kovesi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele