Orange și RCS&RDS, investigate de Consiliul Concurenței pentru abuz de poziție dominantă

2
- Reclama -

Instituția a anunțat vineri că a început două investigații ce vizează un posibil comportament abuziv al companiilor Orange România și RCS&RDS pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

Autoritatea de concurenţă deţine indicii că, fără a avea o justificare economică, fiecare dintre cele două companii a impus unui tarif excesiv, cel puțin pentru o parte dintre consumatorii săi, pentru emiterea avizului necesar pentru autorizarea executării construcției”, scrie înt-un comunicat al Consiliului Concuenței.

Potrivit acestuia, Consiliul a efectuat inspecții inopinate la sediul companiilor, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de verficare.

Pentru a obține autorizație de executare a unor lucrări de construcții sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de rețele, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a se asigura că acea construcție propusă nu afectează în nici un fel rețelele deținute de aceștia”, a explicat Consiliul Concurenței din România.

Oficialii instituției amintesc faptul că, în primăvara acestui an, au mai declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al companiei Telekom Romania Communications pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament, adică aceeași învinuire ca în cazurile Orange și RCS&RDS.

- Reclama -
- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele