Două vaccinuri anti coronavirus aproape de producția în masă, vezi cum funcționează

0

Succesul vaccinului produs de grupul american Pfizer și partenerul său german a entuziasmat comunitatea oamenilor de știință și bursele. Deși speriați de pandemie, oamenii sunt destul de rezervați în privința serului, mai ales fiindcă nu știu prea multe despre el.

 

Dr. Simon Clarke, profesor de microbiologie celulară, a explicat cum funcționează vaccinul împotriva coronavirus:

”Este o metodă total nouă de a genera un vaccin, o metodă pe care omenirea a încercat-o, fără succes, atâția ani. Se ia o secvență de material genetic, denumit mesagerul ARN, pe care îl multiplici, și apoi îl injectezi intramuscular. Fibra musculară va prelua secvența din mesagerul ARN și va produce proteinele din virus. Deci nu virusul în sine, ci secvențe din el și sistemul imunitar vor recunoaște pericolul și vor reacționa.”

Ce știm despre vaccinul produs de Pfizer

Pfizer: vaccinul împotriva Covid-19 a prevenit mai mult de 90% din infecții

Comisia Europeană cumpără 300 de milioane doze de vaccin Pfizer BioNTech. Comisia Europeană va semna mâine un contract pentru 300 de milioane de doze (150 de milioane de persoane pot fi vaccinate) din vaccinul anti-Covid dezvoltat de companiile Pfizer (SUA) și BioNTech (Germania), a anunțat astăzi președinte CE, Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat al executivului european.

Ce știm despre vaccinul anti coronavirus produs de AstraZeneca

Vezi aici: Vaccinul împotriva coronavirus produs de AstraZeneca, aproape de ieșire pe piață

Vaccinul de la AstraZeneca, făcut împreună cu specialiștii de la Oxford, este un vaccin pe bază de adenovirus. Asta înseamnă că folosește un virus atenuat, cumva adormit, ca să introducă în organism acel semnal care să stimuleze organismul să producă anticorpi și care să reacționeze la întâlnirea cu coronavirus. Discutăm de o administrare cu două doze, cel puțin așa se știe în acest moment, două doze la interval de o lună.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele