Orban: Cine nu votează moţiunea de cenzură e de partea guvernului

0
- Reclama -

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că negociază în continuare cu partidele din opoziţie pentru a obţine garanţia că moţiunea de cenzură va trece. El susţine că aceia care nu votează moţiunea se poziţionează de partea guvernului şi că guvernul e sprijinit doar de PSD, numărul parlamentarilor din partidele care s-au declarat în opozţie fiind 241, în condiţiile în care o moţiune de cenzură are nevoie de 233 de voturi pentru a trece.

„Depunem moţiunea de cenzură. Săptămâna viitoare avem noi runde de discuţii cu posibili parteneri. Deja textul moţiunii este discutat cu partenerii din opoziţie, din UDMR. Forma a fost trimisă către ALDE şi Pro România. În condiţiile în care săptămâna viitoare vin la discuţii, şansele moţiunii sunt foarte mari. Vom depune moţiunea când vom avea 233 de semnături. Opoziţia are o singură armă la dispoziţie şi trebuie folosită atunci când are cele mai mari şanse să cadă Guvernul”, a spus Orban, conform Digi24.

Ludovic Orban a afirmat că premierul Viorica Dăncilă trebuie să vină în faţa Parlamentului cu lista de miniştri, pentru că e schimbată configuraţia politică a cabinetului şi are această obligaţie constituţională.

„Fug Viorica Dăncilă şi PSD de remaniere precum dracul de tămâie. Ştiu că nu mai au majoritate. PSD şi premierul încearcă să atragă parlamentari din zona opoziţiei oferindu-le posturi vacante”, a subliniat el.

Ludovic Orban spune că în acest moment, guvernul e sprijinit doar de PSD, iar numărul parlamentarilor din partidele care s-au declarat în opozţie este de 241, în condiţiile în care o moţiune de cenzură are nevoie de 233 de voturi pentru a trece.

- Reclama -

Sursa:Digi 24

Citeşte şi Orban negociază și în stânga și în dreapta pentru moțiune

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele