Orban crede că Iohannis se vrea premier după finalizarea mandatului de Președinte

0

Ludovic Orban este de părere că președintele Klaus Iohannis și-ar dori postul de premier după finalizarea mandatului actual. Președintele Partidului Forța Dreptei susține că ”Iohannis este președintele cel mai opac pe care l-a avut România după Revoluție” și că a intervenit direct în alegerile PNL.

 

Astfel de supoziții s-au făcut și spre finalul mandatului fostului președinte, Traian Băsescu, mai precis spre sfârșitul celui de-al doilea mandat. Atunci se mai specula că Băsescu ar putea candida pentru postul de Președinte al Republicii Moldova.

Vezi și Orban îi cere lui Ciolacu să-l debarce pe Dîncu

”A vorbit personal cu o mulțime de lideri cărora le-a cerut să-l sprijine pe Cîțu, prezența la congres a președintelui și susținerea lui Cîțu, dar lucrul cel mai grav a fost faptul că el a girat cele mai grave încălcări ale democrației. Oamenii care au venit la congres au fostselectați după epurarea ”orbaniștilor” – s-a mers până la scoaterea din delegații a celor care îmi dădeau like-uri la postările de pe Facebook”, spune Orban.

Fostul premier susține că premierul Nicolae Ciucă nu are susținere în PNL și că planul lui Klaus Iohannis ar fi să devină premier cu președinte PSD.

”Planul lui Iohannis este să devină premier din partea PNL după ce își termină mandatul de președinte, iar PSD să dea candidatul la președinție. Iohannis l-a preferat pe Ciucă premie și președintele PNL pentru că știe că Ciucă, fiind militar de carieră, răspunde ordinelor de la superior, inclusiv comandantului suprem al forțelor armate, care este președintele.

Ciucă nu are autoritate în PNL, iar acest partid a devenit anexa PSD-ului la guvernare”, a mai precizat Orban.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele