Orban, dispus să dea OUG pentru alegerea primarilor în două tururi dacă CCR va decide că legea este neconstituțională

0

Ludovic Orban vrea ordonanță de urgență (OUG) pentru alegerea primarilor în două tururi, în cazul în care judecătorii CCR va decide că legea este neconstituțională.

„Românii trebuie să ştie: este constituţional ce facem noi şi anume că ne-am angajat răspunderea ca să rezolvăm o problemă ca să venim în întâmpinarea unei voinţe clare a oamenilorDacă CCR ar putea să decidă că ar fi neconstituțională angajarea răspunderii pe această lege, îmi pare rău, dar găsim alte soluții. Dăm OUG. Dacă angajarea răspăunderii e neconstituțională, atunci apelăm la OUG, că văd că până acum OUG au scăpat controlului constituțional, a spus Orban.

Eu refuz să cred că într-o situație pe care am descris-o, și anume aceea că este clar că Parlamentul în trei ani de zile a refuzat să dezbată și să adopte un proiect de lege, eu refuz să cred că poate fi considerată neconstituțională o încercare a guvernului de a adopta această modificare prin angajarea răspunderii”, a adăugat Orban.

Premierul a explicat că spre deosebire de OUG, angajarea răspunderii poate fi supusă controlului parlamentar și pot fi depuse amendamente.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele