Orban: Guvernul susţine incluziunea socială şi emanciparea socială a comunităţilor rome

0
orban-comunitatea-roma

Premierul Ludovic Orban afirmă că actualul Guvern este un susţinător al incluziunii sociale şi al emancipării sociale, culturale şi economice a comunităţilor rome şi pregăteşte, în acest sens, un nou cadru strategic naţional pentru următorii cinci ani, care va urmări adaptarea măsurilor la nevoile concrete ale comunităţilor.

Mesajul lui Orban a fost lansat cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor:

 

“Marcăm astăzi sărbătoarea etniei romilor din România, odată cu Ziua internaţională a romilor. Sunt sărbători dedicate tradiţiilor şi istoriei acestui grup etnic, dar şi memoriei romilor ucişi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca pledoarie împotriva oricărei forme de discriminare sau excludere socială pe criterii etnice. (…) Vă asigur că aveţi în acest Guvern un susţinător al incluziunii sociale şi al emancipării sociale, culturale şi economice a comunităţilor rome. Pregătim un nou cadru strategic naţional, pentru următorii cinci ani, pentru incluziunea romilor şi avem în vedere adaptarea măsurilor la nevoile concrete ale comunităţilor – de la accesul la infrastructura de apă, electricitate, încălzire şi drumuri, la asigurarea infrastructurii şcolare şi sanitare necesare, cursuri de formare profesională adaptate specificului local şi asistenţă pentru găsirea de locuri de muncă. Prin transparenţă şi consultare pro-activă a societăţii civile rome, căutăm împreună soluţii coerente şi resursele umane şi financiare necesare pentru a sprijini dezvoltarea şi a combate orice formă de discriminare sau excludere socială”, susţine Orban.

 

Premierul face apel la sprijinul comunității rome în combaterea pandemiei prin respectarea măsurilor de protecție

 

“Un trai decent, locuri de muncă, un nivel de educaţie demn de o ţară civilizată şi servicii medicale de calitate sunt aspiraţiile fiecăruia dintre noi, indiferent de apartenenţa etnică, majoritari sau minoritari deopotrivă. Suntem toţi cetăţeni români şi ai Uniunii Europene şi ne dorim să ne menţinem pe acest drum, cu contribuţia fiecăruia dintre noi. Acum, în mod special, vă chem să sprijiniţi eforturile pe care le facem la nivelul întregii ţări pentru a opri răspândirea coronavirusului şi să respectaţi măsurile luate de autorităţi pentru protejarea dumneavoastră. De sănătatea fiecăruia dintre noi depinde în contextul actual sănătatea sau chiar viaţa celor din jur. La mulţi ani etniei romilor din România şi din întreaga lume!”, mai transmite Orban.

 

Orban vorbește despre un vârf al epidemiei de coronavirus între 20 aprilie şi 1 mai

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele