Orban: Guvernul va creşte pensiile

0
orban
- Reclama -

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va creşte pensiile cu 14%, precizând că este o creştere ”extrem de mare” pe care Guvernul se angajează să o poată finanţa atât anul viitor, cât şi în anii următori.

 

El a precizat că alte decizii de creştere a pensiilor vor fi luate pe baza unor analize economice.

Orban a declarat, într-o conferinţă de presă, că nicio altă ţară europeană nu a mai luat o decizie de creştere a pensiilor. “Guvernul pe care îl conduc va lua decizia de a creşte pensiile. Nu există nicio altă ţară europeană în care să se ia o decizie similară de creştere a pensiilor. Faţă de prognoza de creştere economică de 4,1 – 4,2%, ca urmare a crizei economice provocate de epidemie nu vom avea creştere economică, ci vom avea o contracţie economică care este estimată la 3,8% astăzi”, a afirmat Orban.
El a spus că la nivelul bugetului naţional este o scădere a veniturilor de 30 de miliarde de lei. “Ca urmare a acestei contracţii economice, veniturile atât la bugetul de stat, cât şi la bugetul fondului de pensii, la bugetul fondului de sănătate, veniturile la bugetele locale au înregistrat scăderi semnificative. La nivelul bugetului naţional avem o scădere probabil în jur pe 30 de miliarde a veniturilor faţă de veniturile proiectate în conformitate cu previziunile şi indicatorii economici care au stat la baza elaborării proiectului legii bugetului de stat. Criza sanitară a provocat o criză economică”, a mai declarat premierul.
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele