Orban îl acuză pe Teodorovici că fură banii companiilor

0

Liderul PNL Ludovic Orban susţine că ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici fură din banii companiilor pentru a se împopoţona cu realizarea planului de încasări în condiţiile în care nu mai are bani pentru a susţine ”cheltuielile nesăbuite” ale guvernului Dăncilă.

”Ministrul mincinos şi fanfaron al Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici, fură din banii companiilor pentru a se împopoţona cu realizarea planului de încasări în condiţiile în care nu mai are bani pentru a susţine cheltuielile nesăbuite ale guvernului Dăncilă. În luna iunie, Orlando Teodorovici a luat cu japca banii companiilor şi a amânat în mod intenţionat şi cu premeditare rambursarea sumelor încasate din TVA datorate acestor companii. Gândirea comunistoidă a acestui bufon de ministru, care nu înţelege o iotă din modul în care funcţionează mediul privat, îl face să trateze abuziv şi discreţionar banii celor mai importanţi contribuabili din economie.

În fiecare lună, companiile primesc înapoi de la stat, în două tranşe, diferenţa dintre sumele încasate din TVA şi cele datorate statului, care se ridică la aproape 2 miliarde de lei pe lună. În iunie, companiile care duc greul economiei şi care au nevoie de banii lor pentru finanţarea activităţilor economice zilnice nu au primit nicio tranşă din rambursarea de TVA şi au fost practic jefuite de ministerul Finanţelor Publice care le-a folosit banii în alte scopuri. Ministrul Teodorovici îşi bate joc de companiile private, încălcând grav principiul unui tratament egal între instituţiile statului şi contribuabili. Atunci când o companie sau un cetăţean întârzie la plata unei datorii fiscale, comisarii sovietici care conduc astăzi Finanţele Publice acţionează imediat şi blochează conturile contribuabililor, îi execută silit şi le percep dobânzi şi penalităţi pentru fiecare zi de întârziere”, dar ”când statul nu-şi achită obligaţiile către companii şi contribuabili mai mult de o lună de zile, nu se întâmplă nimic, ba mai mult, miniştrii actuali amână cu premeditare aceste plăţi pentru că se cred vătafi pe economia românească şi pe munca oamenilor cinstiţi”, susţine Orban.

Citește și:O nouă inițiațivă marca PSD: nepoții și copiii să asigure pensie de întreținere părinților și bunicilor, altfel vor ajunge la închisoare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele