Orban infirmă, din nou, o eventuală stare de urgență

0

Premierul Ludovic Orban afirmă că nu se pune problema unei reintroduceri a stării de urgenţă, explicând că starea de alertă oferă autorităţilor instrumente pentru gestionarea crizei sanitare.

 

El susţine că învăţământul se va desfăşura în continuare în sistem online atâta timp cât nu se constată “o reducere semnificativă” a numărului de îmbolnăviri.”Nu există nicio discuţie despre starea de urgenţă”, a afirmat şeful Guvernului, miercuri, la România Tv, adăugând că starea de alertă oferă autorităţilor “instrumente care, dacă sunt folosite raţional”, pot contribui la gestionarea crizei sanitare.

Orban: Primarii trebuie să se implice

În acest context, primul ministru a făcut apel la primari să colaboreze cu autorităţile centrale în aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

“Mai avem o problemă cu primarii: noi nu putem, de exemplu, să suspendăm autorizaţia unei terase care s-a închis şi care nu respectă regulile. Autorizaţiile de funcţionare sunt date de primari şi am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor. Primarii trebuie să se implice şi să folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie pentru (..) a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile”, a afirmat Ludovic Orban.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

În ceea ce priveşte învăţământul, şeful Executivului a susţinut că, “până la o reducere semnificativă a îmbolnăvirilor zilnice, învăţământul se desfăşoară online” şi că elevi se vor întoarce în bănci atunci când se va constata un “trend descendent consolidat”.

Final ”călduț” de campanie pentru tricolori

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele