Orban: Investiţiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL

1

Liderul Forţei Dreptei, Ludovic Orban a criticat dur, miercuri, modul în care cei de la PNL ”sunt pe cale să înghită pe nemestecate bugetul PSD, din care actualul premier nu înţelege ceva”. Investiţiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iştilor care s-au predat PSD, mai spune fostul preşedinte PNL.

 

”Investiţiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iştilor care s-au predat PSD. Se declară nemulţumiţi de nivelul acestora, de sub 7% din PIB, în bugetul de stat pentru 2022, dar n-au întreprins nimic concret pentru a corecta lucrurile. Doar gargară şi figuraţie, crezând că este suficient pentru a se declara susţinători ai dezvoltării. Sunt pe cale să înghită pe nemestecate bugetul PSD, din care actualul premier nu cred că înţelege ceva”, a afirmat Orban, într-o postare pe Facebook.

Fostul lider PNL precizează că Forţa Dreptei a înregistrat o serie de amendamente care vin să ridice nivelul investiţiilor prevăzute pentru 2022 la peste 7% din PIB, de la 6,7%, prin alocări făcute în puncte esenţiale pentru dezvoltarea economică.

”Îi invit să le voteze, pentru că sunt angajamentele pe care PNL le-a abandonat”, spune el.

Orban afirmă că este vorba de 3 miliarde pentru IMM-urile româneşti, care în contextul pandemiei au nevoie sprijin pentru capital de investiţii, un program conform OUG 130/2020, care nu este finanţat.

”Pentru aceste companii este în continuare necesară susţinerea, iar orice leu investit va genera creştere economică şi locuri de muncă în România. Pentru investiţii locale, promise comunităţilor locale, o suplimentare de 2 miliarde de lei la bugetul ministerului Dezvoltării care să permită finanţarea proiectelor pentru reţele de apă, canal şi gaze. În prezent, alocarea nu va satisface nici pe departe nevoia localităţilor de a ajunge la un nivel minimal de civilizaţie. Investiţiile în irigaţii sunt capitale, nu mai pot aştepta sub niciun chip”, precizează Orban.

Aproape toate pârtiile din Straja sunt funcţionale la acest sfârşit de săptămână

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele