Orban nu este de acord cu miniștrii care critică premierul

0

Ludovic Orban a afirmat că atunci când un ministru face declaraţii împotriva unui coleg de Guvern, în special la adresa premierului, înseamnă că acesta nu mai vrea să facă parte din Executiv. 

 

„Eu am spus foarte limpede – asta e în logica de funcţionare a tuturor democraţiilor din lumea aceasta. Nu există un ministru care să atace Guvernul, să atace o coaliţie de guvernare. În momentul în care un ministru îşi atacă colegul de Guvern, cu atât mai mult premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din Guvernul respectiv. Este total nefiresc, profund dăunător pentru funcţionarea unei instituţii fundamentale să îşi permită unul sau altul să dea declaraţii împotriva premierului. Declaraţii împotriva premierul dau cei din opoziţie, nu pot da cei care fac parte din echipa de guvernare. Cum să colaboreze un ministru cu premierul atâta timp cât îşi permite să atace public? În momentul în care un ministru îl atacă pe premier, trebuie să plece acasă. Exact cum e rezolvarea constituţională care a fost aplicată şi în cazul revocării ministrului care a fost revocat. Declaraţiile şi punctele de vedere au fost prezentate după declaraţiile lui Drulă. Criză în coaliţie este poate prea mult spus. Este o reacţie emoţională, o reacţie care ţinut mai mult de lipsa de experienţă în guvernare pentru o decizie salutară a premierul care a decis să îmbunătăţească domeniul important cum este sănătatea”, a afirmat Ludovic Orban, după şedinţa BEX al PNL de luni.

El a mai spus că liberalii mizează pe un comportament raţional din partea USR-PLUS.

„Convingerea mea este că acest moment va fi depăşit. Mizăm pe un comportament raţional din partea partenerilor noştri, pentru că oamenii aşteaptă de la noi să facem ceea ce le-am promis în campaniile electorale, ce am prezentat în programul de guvernare, iar din punctul nostru de vedere e important să ne concentrăm pe punerea în practică a programului de guvernare”, a completat Orban.

PNL Dâmboviţa susţine candidatura lui Ludovic Orban

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele