Orban se declară un susținător al dezvoltării Bursei

0
bursa bucuresti bvb
- Reclama -

Premierul Ludovic Orban a afirmat că trecerea României la statutul de piaţă emergentă secundară ”arată o evoluţie pozitivă a Bursei de Valori Bucureşti”. 

 

“Mă bucur să fiu astăzi aici într-un moment favorabil pentru evoluţia economiei româneşti.  Nu poate exista capitalism fără capital şi fără piaţă de capital. Faptul că România astăzi trece la statutul de piaţă emergentă secundară arată o evoluţie pozitivă a Bursei de Valori Bucureşti, dar din punctul meu de vedere, o evoluţie încă timidă şi din acest motiv intenţia noastră  ca şi Guvern este aceea de a sprijini dezvoltarea în continuare a Bursei, a pieţei de capital”, a afirmat premierul. El a precizat că sunt mai multe măsuri prin care poate fi dezvoltată piaţa de capital din ţara noastră.

“Sunt mai multe măsuri prin care vrem să dezvoltăm piaţa de capital din România: listarea de noi companii de stat la bursă, stimularea persoanelor, participării persoanelor fizice la piaţa de capital prin simplificarea procedurilor fiscale pentru investitorii de retail. De asemenea, dorim să lansăm noi programe de emisiuni de titluri de stat prin intermediul Burseim deja s-au lansat emisiuni de titluri de stat în valoare un miliard de lei şi 168 de milioane de euro. Dorim să încurajăm inclusiv prin măsuri de stimulare chiar de natură fiscală să încurajăm companiile private să se listeze la Bursă astfel încât să aibă posibilitatea de a îşi diversifica sursele de finanţare. Dacă ne uităm la finanţarea companiilor, vom vedea că în România suntem departe de modelul capitalist din ţările dezvoltate în care o mare parte din finanţările companiei se realizează de pe Bursă. Obiectivul este să dezvoltăm aceste instrument fundamental pentru economia de piaţă, care este Bursa de Valori”, a afirmat Ludovic Orban.El s-a referit şi la legea care blochează vânzarea de active şi care afectează procesele începute de listare la Bursă a unor companii importante şi a menţionat că aceasta va fi modificată în Parlamentul după alegeri.

 

- Reclama -

Premiile Uniter vor fi acordate în parc

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele