SUA: Ford concediază mii de angajaţi, pentru tranziţia spre maşini electrice

0
fabrica ford, craiova
Ford,Craiova
- Reclama -

Marea companie auto a anunţat că vrea să desfiinţeze 3.000 de locuri de muncă, majoritatea la uzine din America de Nord şi India, din cauza planului de restructurare a activităţilor pentru a concura cu Tesla în privința vehiculelor electrice.

Jim Farley, directorul general al companiei Ford, a afirmat în dese rânduri în ultimele luni că producătorul auto cu sediul central în Michigan are prea mulţi angajaţi, motivând că unii nu au calificările necesare pentru redirecţionarea producţiei spre vehicule electrice şi servicii digitale pentru mașini.

Eliminăm activităţi de lucru, reorganizăm şi simplificăm funcţionarea activităţilor. Veţi afla detalii de la şefii domeniilor de producţie spre sfârşitul acestei săptămâni„, au declarat marţi, într-un anunț comun citat de Reuters, directorul general, Jim Farley, şi preşedintele Ford, Bill Ford. Acţiunile companiei au scăzut cu 4,8% imediat după acest comunicat.

Amintim, Ford a iniţiat deja separarea activităţilor de producţie pentru vehicule electrice, vehicule cu ardere internă şi utilaje.

În același timp, Asociaţia Unită a Angajaţilor din Industria Auto (UAW), sindicatul din SUA şi Canada, a exprimat preocupări că tranziţia spre maşini electrice va conduce la diminuarea numărului de angajaţi şi la dispersarea locurilor de muncă spre firme din afara industriei auto, din domeniile acumulatorilor şi programelor de informatizare.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele