Orban spune că ANI a lansat adevărate calomnii la adresa lui Nicușor Dan

1
Ludovic Orban
- Reclama -

Ludovic Orban precizează că ANI a lansat nişte acuzaţii la adresa primarului Capitalei, Nicuşor Dan, fără a avea un suport legal şi „care îmbracă forma unei adevărate calomnii”.

Citește și USR acuză ANI că se ocupă de mizerii

Preşedintele partidului Forţa Dreptei se întreabă, în contextul acuzaţiilor de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane ale ANI, dacă nu cumva în spate se află „tocmai cei care au fost deranjaţi de integritatea, cinstea şi legalitatea acţiunilor lui Nicuşor Dan ca primar general?”.

„Cui îi este frică de Nicuşor Dan? Nicuşor Dan este un om extrem de scrupulos în privinţa legalităţii, corectitudinii, moralităţii, integrităţii. Acest lucru este recunoscut de toţi cei care îi cunosc activitatea de primar general. Nici măcar numeroşii lui adversari politico-economici nu l-au atacat pe această temă. Prin comunicatul de astăzi, ANI lansează nişte acuzaţii la adresa lui Nicuşor Dan care nu au niciun suport legal şi care îmbracă forma unei adevărate calomnii. Pentru a da credibilitate demersului mai mult decât străveziu, ANI „produce” mai multe capete de acuzare. Nu se mulţumeşte doar cu incompatibilitatea, ci plusează cu conflict de interese administrativ, abuz în funcţie şi folosirea funcţiei pentu favorizarea unor persoane. Mai mult decât atât, ca să pună colac peste pupăză, anunţă că a trimis şi sesizări către prefect, Curtea de Conturi, Parchetul General şi «organele de urmărire fiscală»”, a scris Ludovic Orban, joi pe Facebook.

Orban a adăugat că ANI a declanşat un asalt împotriva edilului general al Capitalei, însă nu are motive serioase să facă acest lucru.

„Dacă ne uităm mai atent la „faptele” pentru care ANI a declanşat acest asalt contra primarului general nu vedem nimic serios, decât interpretări forţate ale unor prevederi legale. Nicuşor Dan nu a fost director la niciuna dintre instituţiile subordonate. Nicuşor Dan a fost amendat de ISC ca primar general şi ar fi fost culmea să nu fie apărat în instanţă de direcţia juridică a Primăriei Capitalei. Am văzut reacţia lui Nicuşor Dan şi anunţul că va ataca în instanţă raportul ANI. Sunt convins că instanţele de judecată îi vor face dreptate. Pe de altă parte, dacă tot îl acuză ANI de abuz în funcţie şi de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, pun şi eu nişte întrebări. Nu cumva tocmai cei care au „fabricat” o asemenea făcătură de raport sunt cei care au săvârşit aceste infracţiuni? Nu cumva în spatele acestui demers scandalos se află tocmai cei care au fost deranjaţi de integritatea, cinstea şi legalitatea acţiunilor lui Nicuşor Dan ca primar general?”, a completat preşedintele Forţei Dreptei.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, joi, că a sesizat Parchetul ICCJ, Instituţia Prefectului şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei Nicuşor Dan, pe care îl acuză de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că va ataca în instanţă în termenul legal Raportul ANI, acuzând Agenţia că îi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

- Reclama -
- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele