Viktor Orban al Ungariei, între rasism și vizite plătite pentru a vorbi de lângă Donald Trump

2
Orban / Trump

Viktor Orban, premierul Ungariei care crede, în mod nejustificat și rasist, că ungurii sunt o rasă care nu s-a ”mixat” cu alte rase, a ajuns și în America. Aici, liderul Ungariei a ajuns pentru că o fundație i-a plătit ”excursia”. Un scenariu similar cu al infractorului Liviu Dragnea pe când acesta ”stăpânea” România…

Vezi și Dragnea a ajuns din nou la DNA, acum pe motiv de… vizită la Trump

Până la urmă, autocrații, iliberalii, politicienii foarte bogați care scot pe gură vrute și nevrute au un mod similar de a acționa. Minciuna este însă un numitor comun.

Plecat în America, Orban al Ungariei, cel despre care liderii UDMR din România nu scot un cuvânt, a fost contrazis tocmai de Academia țării sale pe motive de ”rasă”.

Academia Maghiară a notat că „oamenii care trăiesc în prezent aparțin unei singure specii”.

„Oamenii care trăiesc în prezent aparțin unei singure specii (Homo sapiens), ai cărei membri diferă între ei prin culoarea pielii, tipul de corp, trăsăturile faciale etc. Niciuna dintre diferitele rase umane, care au evoluat de-a lungul timpului, nu este mai înaltă sau mai joasă decât cealaltă, iar amestecul lor este la fel de vechi ca istoria omenirii.

Orice restricție sau stigmatizare a acestui proces este incompatibilă cu cultura umană universală, cu umanismul, cu creștinismul și cu drepturile omului. O cultură poate fi creată de diferite grupuri de oameni, care, de obicei, diferă nu prin rasă, ci prin geografie, istorie, limbă sau identitate națională.

Amestecul cultural poate avea un efect fertilizator, contribuind la dezvoltarea socială, dar poate fi și o sursă de tensiuni considerabile. Este responsabilitatea politicii și a societății să mențină diversitatea culturilor, îmbogățindu-se reciproc și păstrându-și identitatea, să coordoneze întâlnirile dintre ele și să reconcilieze diferențele care apar, în beneficiul națiunilor și al umanității. Uneori, experiența istorică amară ne învață să ne ferim de răspunsuri prea simplificate”, se arată în rezoluția Academiei Maghiare de Științe.

Aflat la Tușnad, premierul Orban a declarat pe 23 iulie: „Pentru că există o lume în care popoarele din Europa sunt amestecate cu cele din afara Europei. Aceasta este o lume de rasă mixtă. Și avem un amestec de popoare din interiorul Europei: se mută, lucrează, se mută. Deci, de exemplu, în Bazinul Carpatic, nu suntem metiși… Suntem dispuși să ne amestecăm unii cu alții, dar nu vrem să devenim rasă mixtă…”.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele