Ordonanţa 114 reduce drastic creşterea economică. Liviu Dragnea a fost „şocat”de impactul acestui studiu

0

Senatorul PNL Florin Cîţu a publicat fragmente dintr-un studiu de impact privind Ordonanţa 114. Acest studiu are un impact negativ foarte puternic asupra creşterii economice. Liviu Dragnea a primit joi seara studiul de impact al OUG 114 făcut de BNR la finele anului trecut și a fost „şocat” de concluziile acestuia. A avut chiar și o discuţie cu ministrul Finanţelor şi consilierul guvernamental Darius Vâlcov pe această temă.

„Aseară Dragnea a primit studiul de impact făcut de Florin Georgescu şi asumat de BNR. Studiul i-a fost prezentat de autor, care a fost şi supervizor al programului de guvernare al PSD. Un om în a cărui expertiză şi experienţă Liviu Dragnea are încredere.

Valcov şi Teodorovici au început să dea înapoi spunând că nu ştiau şi au dat vina pe Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză care i-a asigurat, aşa cum scrie şi în expunerea de motive că efectele OUG 114 pentru economie şi mai ales pentru sistemul bancar sunt doar pozitive. Zilele conducerii CNSP sunt numărate.

Mai mult. Guvernul a primit scrisori de ameninţare de la Bancă Centrală Europeană, Vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis şi cea mai recentă ieri cu ameninţarea de amendă pentru taxele şi plafonarile de preţuri din sectorul energetic.

Studiul prezintă 4 scenarii. Şi variantă pe care acum o negociază Teodorovici cu băncile înseamnă scăderea creşterii economice. De asta este nervos Dragnea. De aceea le-a dat ordin că această informaţie să nu ajungă la Standard and Poors. Repet, eu vă prezint doar impactul unei taxe acum. OUG 114 aruncă economia în CRIZĂ şi Dragnea este disperat să ascundă această informaţie de public.

În zilele următoare prezint şi rezultatele pentru sistemul bancar. Angajaţii din sistemul bancar sunt afectaţi direct. Peste 55 000 de oameni care plătesc taxe şi contribuţii au locul de muncă pus în pericol de această taxă. Indiferent de câte ameninţări, voi continua să prezint acest studiu.

Citește și Liviu Dragnea: „Nu vreau să îi dau idei lui Iohannis”

Acest studiu este o dovadă că ştiau despre efectele devastatoare ale acestei ordonanţe şi i-au minţit pe români. Au pozat în naţionalişti de carton şi oameni de stat deşi ştiau că aruncă Romaniia în aer. Vor răspunde personal TOŢI”, afirmă Florin Cîţu în postare.

În ultima parte a anului trecut BNR a realizat un studiu de impact privind taxa pe activele financiare ale instituţiilor de credit, a activităţii de creditare şi a creşterii economice, introdusă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene. Studiul prezintă patru scenarii de impact şi avansează ideea că sectorul bancar românesc ar deveni neprofitabil în următorii ani, că vor creşte costurile de finanţare, atât la nivelul datoriei publice cât şi a celei private şi că ar putea apărea necesitatea salvării unor bănci de importanţă sistemică.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele