OTP Bank a câștigat un proces pentru conversia creditelor din franci elevețieni în lei, la cursul istoric

0

OTP Bank România a câștigat la Curtea de Apel București un proces colectiv pentru conversia creditelor din franci elvețieni (CHF) în lei, la cursul istoric.

Conform deciziei Curții de Apel București, apelul reclamațiilor prin intermediul căruia solicitau plata creditelor în franci elvețieni la curs valutar istoric a fost respins, totodată cei peste 100 de reclamanți fiind obligați la suportarea cheltuielilor de judecată. Prin sentința pronunțată de instanța de judecată în fondul cauzei s-a dispus și amendarea fiecărui reclamant cu suma de 100 de lei pentru exercitarea cu rea credință a unor drepturi.

Conform reprezentanților OTP Bank, ceea ce primează pentru instituția bancară în această cauză este faptul că peste 60 de reclamanți implicați au acceptat programul de conversie al creditelor în franci elvețieni la lei oferit de bancă și au obținut reduceri la plata ratelor aferente creditelor.

Conversia creditelor în CHF continuă

„OTP Bank menționează, încă o dată, că începând cu anul 2015, banca a venit în sprijinul clienților cu împrumuturi în CHF prin oferte personalizate de conversie în lei sau o altă valută, care a oferit un discount mediu de 21,2%, ce a implicat un efort financiar de 425 milioane de lei. Pentru 71% dintre litigiile cu banca, reducerile oferite de către OTP Bank prin programul de conversie au fost mai mari decȃt sumele obținute în instanță”, susțin oficialii OTP.

Până în prezent, peste 73% dintre clienții cu credite CHF au acceptat soluția oferită de OTP Bank, care a continuat programul în baza soliciărilor clienților si a mai convertit peste 160 de credite în lei.

Sursa: OTP Bank a câștigat un proces pentru conversia creditelor din franci elevețieni în lei, la cursul istoric

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele