Pacepa, ”coșmarul lui Ceaușescu”, a murit

0

Fostul şef al Direcţiei de Informaţii Externe din perioada comunistă Ion Mihai Pacepa, care a cerut azil politic în Statele Unite în 1978, a decedat în dimineaţa zilei de 14 februarie, din cauza COVID-19, informaţia fiind făcută publică într-un editorial publicat în Epoch Times de către Ronald J. Rychlak, alături de care Pacepa a scris lucrarea ”Dezinformarea”.

 

”În primele ore ale dimineţii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce o recompensă de 2 milioane USD şi două echipe separate de asasini sponsorizaţi de România n-au putut. Ion Mihai Pacepa, „Mike” pentru cei care l-au cunoscut, a fost chemat la cele veşnice”, scrie Ronald J. Rychlak.

Pacepa s-a născut la Bucureşti în 1928. A studiat chimia industrială la Universitatea Politehnică din Bucureşti, dar, înainte de absolvire, a fost recrutat în agenţia de poliţie secretă a Republicii Socialiste România, Securitatea. A fost iniţial repartizat în departamentul de contrasabotaj al Securităţii. În 1955, a fost transferat la Serviciul de Informaţii Externe.

Începând din 1972, a fost şi şef adjunct al Serviciilor de Informaţii Externe româneşti, consilier pentru dezvoltare industrială şi tehnologică, precum şi mâna dreaptă a lui Nicolae Ceauşescu.În 1978, a lăsat în urmă poziţia din vârful piramidei sociale comuniste şi a fugit în Statele Unite.

O singură doză de vaccin anti-COVID-19 este eficientă împotriva virusului

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele