Pădurea Snagov transformată într-o groapă de gunoi

0
- Reclama -

Pădurea Snagov, de lângă București, se transformă pe zi ce trece din plămânul verde al Capitalei într-o groapă de gunoi. Un drum comunal care străbate zona s-a umplut de deșeuri. Chiar și primăria Snagov a dus acolo moloz, dar susține că pentru terasare. O explicație de neacceptat pentru comisarii gărzii de mediu.

 

Pădurea Snagov, renumită pentru iubitorii de drumeții în apropiere de București, nu mai poate fi considerat un loc de petrecere a timpului liber în are curat. Drumul comunal care taie pădurea și face legătură între localitățile Ghermanești și Moara Vlăsiei a devenit, mai nou, o groapă de gunoi.

Primăria spune că nu-i poate prinde pe cei care aruncă deșeuri, deoarece Poliția Locală nu se mai află în subordinea ei. Chiar autoritățile locale au dus acolo mai multe basculante cu deșeuri provenite din demolarea unei școli.

Primarul localității are o explicație. Susține că deșeurile sunt folosite la „terasarea drumului de pământ”.

- Reclama -

Vezi și Dezastru ecologic pe câmpurile de lângă municipiul Ploiești

Nu de aceeași părere sunt și reprezentanții Gărzii de Mediu care au fost la fața locului. Reprezentanții acesteia au declarat că depozitarea acestor deșeuri este ilegală și că amenda va fi între 15 și 30 de mii de lei.

Pădurea Snagov este primul ”plămân” al Bucureștiului, urmat de al doilea ”plămân” care este pădurea Băneasa.

Pădurea Snagov se întinde pe o suprafață de aproape 1.500 de hectare. Dintre acestea, doar 10 hectare intră în aria naturală protejată cărora li se adaugă 100 de hectare de luciu de apă.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele