Pâine și circ: Pomohaci are interzis la un concert, dar compensează Vali Vijelie

0

Un concert de zile mari era anunțat la Galați, în comuna Tulucești, asta până când locuitorii acestei comune să se arate deranjați de unii invitați de pe listă.

Cristian Pomohaci a fost scos din programul unui spectacol care va avea loc duminică în comuna gălăţeană, în urma protestului localnicilor. Decizia a fost luată în condiţiile în care prin sat circulau zvonuri conform cărora fostul preot urma să fie atacat cu ouă în timpul spectacolului.

Primăria din Tuluceşti organizează în fiecare an un concert de zilele comunei, dar la ediţia din acest an s-a lovit de o problemă neaşteptată. Numeroşi localnici s-au declarat nemulţumiţi de prezenţa pe lista artiştilor a lui Cristian Pomohaci, fostul preot fiind implicat într-un scandal sexual şi în anchete penale.

Discuţiile aprinse au avut loc în special pe Internet, locuitorii comunei solicitându-i primarului să renunţe la cântăreţul controversat. Cu câteva zile înainte de concert, primarul comunei gălăţene a anunţat că Pomohaci a fost înlocuit de pe lista cu cântăreţi.

„Având în vedere reacţia din mediul online faţă de posibila prezenţă a cântăreţului Cristian Pomohaci pe scena de la ediţia din acest an a Festivalului Sărbătoare la Brateş, facem următoarele precizări: toţi artiştii/cântăreţii au fost contractaţi de firma de impresariat, care a făcut o oferta totală către Primărie. Ca administraţie locală, respectăm dorinţa locuitorilor din comună şi am luat decizia de a-l înlocui pe Cristian Pomohaci cu un alt artist, care va fi anunţat în cel mai scurt timp”, a informat primarul comunei Tuluceşti, Petrică Bratu.

Decizia a fost luată în condiţiile în care prin sat circulau zvonuri conform cărora Pomohaci urma să fie atacat cu ouă în timpul spectacolului.

Pentru a evita scandalul, primarul a decis să-l înlocuiască pe cântăreţ, iar hotărârea a fost bine primită de locuitorii care nu l-au vrut pe Cristan Pomohaci pe scena de la zilele comunei Tuluceşti.

„Felicitări domnului primar Petrica Bratu pentru că a luat în considerare părerea cetăţenilor comunei Tuluceşti să-l înlocuiască pe Pomohaci, având în vedere în ce scandal a fost pus. Nu este un exemplu bun pentru comuna noastră din punctul meu de vedere”, a spus un localnic.

Înlocuirea lui Pomohaci a stârnit numeroase reacţii, câţiva localnici nefiind de acord cu decizia primarului lor.

Citește și Miting pentru Pomohaci

„Cristian Pomohaci ar trebui privit din punctul de vedere al artistului …dacă a făcut ceva rău, nu suntem noi cei care să-l judecăm …judecata este a lui Dumnezeu…aruncaţi piatra dacă sunteţi fără de păcat”, a scris pe Facebook un localnic.

Concertul de la Tuluceşti va avea loc duminică de la ora 17.00, la căminul cultural din localitate, pe lista cu cântăreţi aflându-se Laura Lavric, Alessia şi renumitul manelist Vali Vijelie.Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit din Biserică la sfârşitul anului trecut, fiind acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.Din păcate constatăm din nou cum în continuare politicenii se folosesc de oamenii mai ales din zonele rurale și sărace pentru a oferi circ si pâine localinicilor.

 

De Vlad Mitu