Pandemie de coronavirus COVID-19, la ce să ne așteptăm

0
- Reclama -

Conform planului OMS pentru pregătirea pandemiei, după declararea acesteia, guvernele naționale trebuie să se asigure de „mobilizarea completă a sistemelor de sănătate, a instalațiilor și mobilizarea angajaților din sistemul medical național”.

OMS transmite că trebuie să „distribuie echipament de protecție” și să „distribuie antivirale și alte materiale medicale în conformitate cu planurile naționale”.

Coronavirul COVID-19 este declarat pandemie

Când OMS a declarat o pandemie pentru focarul de gripă H1N1 în 2009, decizia a fost criticată de unele țări, care au considerat că decizia a provocat panică inutilă, scrie The Guardian.

Ea a dus la pierderea financiare din cauza cheltuielilor pentru vaccinuri pentru o tulpină de gripă care s-a dovedit a fi ușoară și relativ ușor de controlat.

- Reclama -

Care este impactul economic al unei pandemii

Potrivit Băncii Mondiale, costul global anual al pandemiilor, de la cele moderate până la cele severe, este de aproximativ 570 miliarde de dolari americani sau 0,7 la sută din veniturile lumii.

Care sunt celelalte pandemii din istorie: Gripa H1N1 (gripa porcină) din 2009, HIV (1981), Gripa spaniolă (1918), Ciuma bubonică (1347), Variola (1870)

Pandemia de H1N1 n-a afectat România

Ultima pandemie a fost în 2009 pentru pandemia de gripă H1N1 care a ucis sute de mii de oameni la nivel global.

Pentru că românii și România erau încă sub imperiul izolării, această pandemie a ocolit țara noastră. Acum însă românii sunt o populație răspândită pe întreg globul pământesc.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele