Paradă militară la Bucureşti, de Ziua Naţională a României, în format restrâns

0

Ministerul Apărării anunţă, luni, că va fi organizată o paradă militară la Bucureşti, de Ziua Naţională a României, în format restrâns impus de pandemie. Vor fi depuneri de coroane şi salve de tun, dar şi moment de reculegere pentru eroii neamului şi victimele virusului SARS-Cov-2. Manifestări similare vor fi organizate şi în ţară.

 

”Detaşamente de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şi mijloace tehnice terestre şi aeriene vor participa miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti. Ceremonia se va desfăşura într-un format restrâns, care va fi dimensionat în funcţie de situaţia pandemică de la momentul desfăşurării evenimentului, cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a transmis, luni, MInisterul Apărării.

Sursa citată a precizat că, la începutul ceremoniei, se va intona imnul naţional al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, urmat de depunerea unei coroane de flori de către preşedintele României, Klaus Iohannis, în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc, precum şi a victimelor virusului SARS-CoV-2 şi păstrarea unui moment de reculegere.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

De asemenea, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Testarea elevilor, de săptămâna viitoare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele