Parcul de panouri solare în formă de urs panda

0

China a construit anul acesta un parc de panouri fotovoltaice cu un design deosebit-de urs panda.

Reprezentanţii China Merchants New Energy Group care au realizat acest proiect în colaborare cu Unitated Nations Development Program, au declarat că alegerea a avut ca scop atragerea tinerilor către utilizarea unor forme de energie nepoluantă, succesul unor astfel de iniţiative depinzând de implicarea fiecărui cetăţean, a fiecărui consumator.

Modelul a fost ales în urma unui concurs, iar apoi realizat prin combinarea  celulelor solare pe baza de silicon monocristalin cu celule cu film subţire (pentru a obţine albul şi griul).

Panourile solare vor asigura 3,2 miliarde kWh în viitorii 25 de ani. Aceeaşi energie ar fi fost produsă prin arderea a 1 milion de tone de cărbune care ar fi eliberat în atmosferă 2, 74 milioane tone de dioxid de carbon.

Parcul de panouri solare situat în Datong Shanxi care se întinde pe 248 acrii, este doar începutul unui proiect de anvergură ce va fi dezvoltat de Merchants New Energy Group.

VEZI: Pui de panda la Zoo Tokyo

Construcţia a început toamna trecută, iar în 29 iunie, prima parte a fost conectată la reţeaua electrică alimentând acum zona de nord-vest a ţării.

Din 2015, China este cel mai mare producător de energie solară din lume, în 2016, montând panouri solare ce generează în jur de 34 GW (mai mult de jumătate din capacitatea instalata în lume în acel an).

Peste 60% din celulele solare sunt produse în China şi Taiwan. Producţia la nivel industrial a dus la scăderea costurilor şi a impulsionat utilizarea energiei solare.

Cu toate acestea, energia produsă cu ajutorul panourilor solare asigură numai 1% din cererea chinezilor, 66% din necesarul de energie fiind acoperit în prezent de arderea cărbunelui, fapt pe care guvernul chinez doreşte să îl schimbe drastic până în 2050.

Autor: Dana Canari

 

 

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele