Pariuri cu independența presei

1
- Reclama -

De ceva timp se vorbește despre un asalt asupra presei românești (ce a mai rămas din ea). Jucători importanți din zona caselor de pariuri și-au propus să cumpere/controleze tot ce se poate. În bună parte le-a ieșit.

 

Până ieri discuțiile erau pe după perdele, accesibile doar celor direct implicați. Acum scandalul a ieșit la lumină în toată splendoarea lui și urmează să apară tot mai multe amănunte.

Informația momentului este următoarea: «Jurnalistul Cătălin Ţepelin se desparte după 20 de ani de Gazeta Sporturilor. Din 2018 a fost redactor-şef al publicaţiei. El a scris pe Facebook că nu a fost dorinţa lui şi că acţionarii Ringier Sportal au hotărât să nu mai continue colaborarea „pentru că m-am împotrivit unor decizii care, cred eu, încercau să încalce principiile unei prese independente”. „Am cerut să fiu lăsat să lucrez, liber, onest şi în interesul publicului, nu al unor terţi, fie că ei sunt parteneri de publicitate, persoane din sport sau din afara lui, companii”, este declaraţia sa. Ţepelin spune că au existat în ultimul an discuţii în contradictoriu cu managementul elveţiano-bulgar pe marginea modului de lucru, a strategiei şi poziţionării GSP.„În urmă cu o lună, pe 28 august, alături de Cătălin Tolontan am comunicat şi conducerii executive a Ringier AG precum şi Boardurilor companiei, printr-o discuţie face-to-face la Zurich însoţită de o scrisoare oficială semnată de 25 de lideri ai redacţiilor GSP şi Libertatea, că au fost mai multe episoade care, în opinia noastră, sugerau o imixtiune a comercialului în editorial. Iar ingerinţa asupra independenţei jurnalistice este interzisă nu doar de codul de conduită al Ringier, ci şi de legea română. Am transmis că eu şi colegii mei nu vrem să lucrăm sub o asemenea presiune. Şi nici nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele „sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu. Ni s-a replicat că nu e cazul. Iar răspunsul final a venit ieri, 2 octombrie: nepotrivire de caracter. Conducerea Ringier este în dezacord cu motivarea mea, susţinând că decizia ireversibilă a despărţirii nu are nicio legătură cu demersul din august ori cu libertatea de exprimare a redacţiei. E momentul perfect pentru cei care pariază pe coincidenţe. 1 pauză, 2 final”, a explicat jurnalistul. »

Mafia pariurilor, fotbalul belgian este zguduit de un val de arestări
Sportul are o mare problemă cu pariurile, legale și ilegale. Nu trebuie să punem niciun pariu, e clar, și presa are o mare problemă.

- Reclama -
- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele