Parizienii au luat cu asalt parcurile şi grădinile, după redeschidere

Franța a raportat peste 186.000 de cazuri şi 28.714 de decese

0

Parizienii au luat cu asalt parcurile şi grădinile care s-au redeschis sâmbătă în capitala însorită a Franţei pentru prima dată după aproape 11 săptămâni de restricţii impuse de pandemia de COVID-19, informează Reuters.

 

Întrucât nerăbdarea publicului crescuse, iar prognozele indicau până la 28 de grade Celsius în weekend, autorităţile au devansat redeschiderea parcurilor, programată iniţial pentru 2 iunie.

”Cel puţin suntem liberi”, a spus Anne, o parizianca, la scurt timp după redeschiderea Grădinii Luxemburg, un parc cu o vechime de 400 de ani, situat pe malul stâng al Senei. ”Ne simţim ca şi cum am fi fost eliberaţi dintr-un fel de închisoare”.

Romi români și bulgari acuzați că răpesc copiii din Paris pentru trafic de organe

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a făcut presiuni asupra guvernului pentru a redeschide parcurile după ce restricţiile au fost relaxate începând cu 11 mai. Hidalgo candidează pentru un al doilea mandat la alegerile de luna viitoare.

Câţiva parizieni care s-au trezit devreme pentru a evita aglomeraţia, unii dintre aceştia aducând cu ei coşuri pentru picnic, aşteptau ca porţile parcului Buttes-Chaumont să se deschidă la ora 7 a.m, potrivit reporterilor de televiziune.

Regulile de distanţare socială rămân în vigoare pe tot teritoriul Parisului, unul dintre cele mai dens populate oraşe europene, iar purtarea măştilor de protecţie în parcuri ar putea deveni în curând obligatorie, întrucât responsabilii din domeniul sănătăţii rămân prudenţi în ceea ce priveşte orice creştere a numărului de cazuri noi.

Franţa, una dintre cele mai grav afectate ţări din Europa, a raportat peste 186.000 de cazuri şi 28.714 de decese.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele