Romi români și bulgari acuzați că răpesc copiii din Paris pentru trafic de organe

0

Ţiganii români şi bulgari, de la marginea Parisului, au fost victimele unor atacuri rasiste după ce un zvon despre o ambulanţă care răpeşte copii pentru trafic de organe a isterizat populaţia locală.

Zeci de indivizi au hăituit şi bătut grupuri de ţigani ori le-au incendiat maşinile. Poliţia franceză a lansat apeluri repetate împotriva acestei psihoze colective, declarând răspicat că este vorba despre “fake news”, ştiri false.

În Franţa, mitul ambulanței care răpeşte copii este însoţit pe reţelele de socializare de filmuleţe care surprind, chipurile, ţigani, la bordul unor camionete, în căutarea unor victime.

Internauţii se avertizează unii pe alţii în legătură cu acest pericol închipuit, iar zvonul se rostogoleşte în neştire.

Faptul că nu a fost depusă nicio plângere privind dispariţia vreunui copil nu i-a împiedicat pe zeci de localnici din Bobigny, o suburbie a Parisului, să-şi regleze singuri conturile cu presupuşii răpitori de copii.

Presa franceză relatează despre mai multe expediţii de pedeapsă, purtate împotriva comunităţii de ţigani din regiunea Seine-Saint-Denis.

Mitul ambulanței care răpeşte copii a stârnit şi o anchetă a poliţiei. De altfel, autorităţile noastre au transmis public că este vorba despre o informaţie total falsă şi precizează că nu au înregistrat niciodată o dispariţie de acest fel.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele