UPDATE: Parlamentul dezbate, astăzi, moţiunea de cenzură

0
- Reclama -

PSD va avea probleme cu asigurarea cvorumului de ședință la moțiunea.

Pe lângă absențele parlamentarilor PNL, USR și PMP – care au anunțat public că nu vor participa la ședință, PSD ar putea înregistra absențe atât din rândul propriilor parlamentari, cât și de la aliați.

Cvorumul de ședință pentru camerele reunite ale Parlamentului este de 233, iar grupurile PSD din Camera Deputaților (138) și Senat (71) numără doar 209 parlamentari.

Alte partide pe al căror vot conta PSD la moțiune erau Pro România (liderul Victor Ponta l-a acuzat pe Marcel Ciolacu de presupus blat cu PNL), UDMR (Kelemen Hunor nu a dat până acum niciun semn că UDMR va vota moțiunea), ALDE și PPUSL, care au însă împreună puțini parlamentari.

Știre inițială

- Reclama -

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului dezbate azi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, iniţiată de 205 senatori şi deputaţi.

 

În afară de PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că votează ”pentru”, iar USR şi PNL nu participă la vot. UDMR a precizat că decide până la ora şedinţei cum se va poziţiona, iar PSD se bazează pe voturile tuturor parlamentarilor proprii. Social-democraţii care nu se vor prezenta sau vor vota altfel decât a decis partidul nu vor mai face parte din echipa PSD, a anunţat prim-videpreşedintele formaţiunii, Sorin Grindeanu.

Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de 205 senatori şi deputaţi şi sunt necesare 233 de voturi pentru ca ea să treacă de Parlament, iar Guvernul să fie demis. În documentul intitulat ”Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”, social-democraţii acuză Executivul că a pierdut complet controlul în gestionarea situaţiei COVID-19. De asemenea, Guvernul este acuzat de devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei.PSD aminteşte şi de măsurile contradictorii ale Executivului şi vorbeşte despre restricţii impuse fără rost românilor.

Citește și: Ziua Limbii Române

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele