Patriarhia a vorbit despre misiunea rețelelor de socializare

0

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Reţelelor de Socializare, marcată pe 30 iunie, în care subliniază că acestea trebuie folosite pentru promovarea cuvintelor şi faptelor bune şi nu pentru a genera conversaţii conflictuale şi ofensatoare.

 

”În contextul pandemiei, platformele de socializare s-au dovedit a fi un mijloc misionar şi pastoral foarte util, întrucât o mare perioadă de timp credincioşii nu au putut participa fizic la slujbele Bisericii. Astfel, transmiterea slujbelor online a reprezentat o mângâiere sufletească, o sursă de pace şi bucurie mai ales că foarte mulţi oameni au suferit de singurătate, anxietate, nesiguranţa zilei de mâine, teama de îmbolnăvire şi de moarte.

Le mulţumim eparhiilor, parohiilor şi mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române că au răspuns cu promptitudine îndemnurilor noastre şi nevoilor spirituale ale credincioşilor, asigurând transmiterea Sfintei Liturghii şi a celorlalte slujbe pe reţelele de socializare.

Prin slujbele Bisericii difuzate online, perioada de însingurare şi nelinişte a fost transformată într-una de speranţă şi comuniune, credincioşii aşteptând cu multă responsabilitate şi încredere în Dumnezeu momentul participării liturgice reale, de care astăzi ne bucurăm.

Ziua Mondială a Reţelelor de Socializare, serbată anual la data de 30 iunie, este un prilej de a-i felicita pe toţi cei care utilizează platformele sociale pentru promovarea cuvintelor şi faptelor bune ale oamenilor, nu pentru a genera conversaţii conflictuale şi ofensatoare.

În acest sens, Mântuitorul Iisus Hristos ne îndeamnă cu aceste cuvinte: “Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri” (Matei 5, 16).

Prin urmare, să folosim cu discernământ şi responsabilitate reţelele de socializare în duhul solidarităţii, respectului şi iubirii de semeni, potrivit cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: “Nu faceţi nimic din duh de ceartă, nici din slavă deşartă, ci cu smerenie unul pe altul să-l socotească mai de cinste decât el însuşi. Să nu caute nimeni numai ale sale, ci fiecare şi ale altuia” (Filipeni 2, 3-4)”.

 

Patriarhia Română cere autorităților să permită pelerinajul la Peştera Sfântului Apostol Andrei

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele