Patriarhul Daniel, mesaj pentru Charles

0

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a transmis, joi seară, un mesaj de condoleanţe la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. El a apreciat că regina a fost ”un prieten al poporului român şi al Bisericii Ortodoxe Române”.

 

Mesajul PF Daniel este adresat Majestăţii Sale Charles al III-lea.

”Suntem profund mişcaţi de trecerea la Domnul a regretatei Regine Elisabeta a II-a, mama iubită a Majestăţii Voastre şi Suveran al Regatului Unit şi al Commonwealth-ului, în ziua de 8 septembrie 2022, în care sărbătorim, în Biserica Ortodoxă, Naşterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioarei Maria. Cunoaştem legătura apropiată pe care Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a avut-o cu Familia Regală a Românei, în special cu fostul Rege Mihai al României, pe care l-a apreciat atât de mult”, a transmis PD Daniel.

Experții i-au analizat limbajul corpului prințului Harry în timpul discursului lui Meghan Markle

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a apreciat că ”Majestatea Sa a fost un prieten constant al poporului român şi, în special, al Bisericii Ortodoxe Române, în strădania lor de a trece prin vremurile grele ale dictaturii comuniste”.

”În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a rămas în conştiinţa noastră ca o susţinătoare constantă a românilor care s-au stabilit în Regatul Unit şi, în general, a României, fiind inspirată de manifestarea statornică de iubire şi apreciere a Majestăţii Voastre pentru ţara si poporul nostru. În aceste momente de mare întristare şi durere pentru Familia Regală Britanică şi pentru Majestatea Voastră, personal, ne rugăm ca sufletul nobil al Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a să se odihnească în pacea, lumina şi iubirea Preasfintei Treimi”, a mai transmis PF Daniel.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele