Patrimoniul UNESCO, îmbogățit oficial

0
dezvoltare_durabilă_guvernul_japoniei-_unesco_premii_proiecte

Şapte noi situri au fost înscrise pe Lista patrimoniului mondial de un comitet specializat al UNESCO. Patru dintre ele au fost înscrise “datorită atributelor lor naturale”: insula Amami-Oshima, insula Tokunoshima, partea nordică a insulei Okinawa şi insula Iriomote (toate din Japonia), Getbol – întinderi cotidale din Coreea de Sud -, complexul de păduri Kaeng Krachan din Thailanda şi pădurile pluviale şi zonele umide Colchida din Georgia.

 

Alte trei au fost adăugate pe această listă datorită valorii lor culturale: Movila Arslantepe (Turcia), Extensia Liniei de apărare a Amsterdamului, de acum denumită Linii de apă de apărare olandeză (Ţările de Jos) şi un sit transnaţional, Coloniile de binefacere (Belgia – Olanda).

Duminică, alte patru situri culturale – din China, India, Iran şi Spania – au fost înscrise de UNESCO în Patrimoniul mondial.

Cea de-a 44-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial se desfăşoară în aceste zile în format online în oraşul chinez Fuzhou şi va continua până pe 28 iulie.

Malta a făcut în mai puțin de un an o platformă online cu lecții “la cerere” pentru toate materiile și toți anii de studiu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele