Patru curse charter cu muncitori sezonieri, programate să plece din Iaşi și Cluj, au fost anulate

0
- Reclama -

Două zboruri charter cu aproximativ 350 de muncitori sezonieri cu destinaţia Germania ar fi trebuit să decoleze azi de pe Aeroportul Iaşi. Cele două curse au fost anulate, a anunţat directorul Aeroportului. Alte două curse au fost anulate și la Cluj-Napoca.

 

Două zboruri erau programate astăzi să decoleze de pe Aeroportul Iaşi. Cele două zboruri erau programate la ora 13:00 şi aveau ca destinaţie Baden-Baden şi Nuremberg.

De asemenea, reporterul Digi24 Măriuța Pop relatează că alte două zboruri au fost anulate și la Cluj, cu destinația Baden-Baden și Dusseldorf, după ce ieri aproape 2.000 de oameni au fost aduși la grămadă în parcarea aeroportului, în ciuda măsurilor de distanțare socială.

Potrivit directorului Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, cele două curse au fost anulate.

- Reclama -

De dimineaţă, acesta ceruse prezenţa jandarmilor la aeroport, relatează Mediafax. În zonă sunt şi acum deja echipaje de jandarmi, care au făcut culoare de acces pentru călători, pentru a fi evitată o situaţie precum cea de la Cluj-Napoca.

 

Aproximativ 350 de oameni aşteptau să plece din Iași cu cele două curse către Germania, potrivit autorităţilor

 

Aproape 2.000 de persoane din judeţe din Transilvania şi Moldova au fost ieri în parcarea din faţa Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.

Prin Ordonanța Militară numărul 8, transporturile aeriene vor fi autorizate de Ministerul Transporturilor de acum încolo, pentru a se evita situaţii precum cea de la Cluj.

Citește și: OIM: Pandemia de coronavirus, cea mai gravă criză pentru muncitori, după al Doilea Război Mondial

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele