Paul Anghel (ANPC) avertizează asupra produselor etichetate ca fiind de post, dar nu sunt

0

Directorul general al ANPC Paul Anghel avertizează consumatorii să citească foarte atent etichetele produselor de post, precizând că în anii anteriori comisarii au găsit la vânzare mărfuri prezentate ca făcând parte din această categorie, dar care conţineau ouă, zer pudră, frişcă sau alte ingrediente.

 

„Pentru ca produsele pe care le cumparati in perioada postului, premergatoare sarbatorilor pascale, sa nu prezinta un pericol pentru sanatatea dumneavoastră va recomand să acordati o atentie deosebita listei ingredientelor. In cazul in care aceasta contine si ingrediente de origine animala, respectiv lapte praf, zer praf, pudra de oua, trebuie sa stiti ca aceste produse nu fac parte din grupa produselor de post”, precizează directorul general al ANPC.
Acesta recomandă verificarea completă a etichetelor, verificarea valabilităţii produselor şi refuzarea produselor care nu au toate informaţiile scrise.
Acesta precizează că în anii anteriori, comisarii ANPC au gasit la comercializare produse precum ”pizza de post”, dar care conţinea cazeină – substanta proteica din lapte, produsul nefiind astfel un produs „ de post”, cu efectul dezinformarii consumatorilor.
Aproape jumătate dintr-o cantitate de 17,6 tone de alimente de post verificată de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a fost găsită în neregulă la începutul acestei luni. Opt tone de produse au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea problemelor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele