UPDATE: Pe lânga calificarea în semifinale, Halep poate obține o sumă importantă dacă o învinge pe Pliskova

0

Simona Halep (5 WTA) a pierdut, vineri, în fața Karolinei Pliskova (2 WTA), cu scorul de 0-6, 6-2, 4-6 în partida din Grupa Mov a Turneului Campioanelor.

 

Primul set a fost câştigat fără probleme de jucătoarea din Cehia. Karolina Pliskova a început calmă şi sigură pe ea meciul decisiv cu Simona Halep. În doar 13 minute a dus scorul la 4-0 la game-uri. Jucătoarea din Cehia a continuat să se impună în faţa Simonei Halep şi a câştigat primul set la 6-0, după doar 21 de minute de joc.

În actul secund, Simona a început cu un break, câştigând astfel primul game al partidei. Halep a câştigat şi pe propriul serviciu, dar a fost egalată la game-uri de Pliskova, 2-2. Fostul lider mondial a câştigat însă următoarele patru game-uri la rând şi s-a impus în setul doi, scor 6-2, după 37 de minute de joc, ducând meciul în decisiv.

Setul decisiv a început cu un break reușit de Simona Halep. La scorul de 2-1 la game-uri, Karolina Pliskova a reușit un break, scorul transformându-se în 2-2. Scorul a devenit 4-2, Pliskova trecând în avantaj, după ce a mai reușit o minge de break în fața jucătoarei române. Halep a mai redus din diferența la game-uri, scorul devenind 5-4, după un break reușit de româncă. Karolina Pliskova a reușit victoria după o oră și 45 de minute.

În urma victoriei obținute în fața Simonei Halep, Karaolina Pliskova a devenit cea de-a patra jucătoare calificată în semifinalele Turneului Campioanelor.

Turneul Campioanelor dispune de premii în valoare totală de 14.000.000 de dolari.

Știre inițială

 

Simona Halep poate da un adevărat tun financiar dacă o va învinge pe Karolina Pliskova, în ultimul meci din Grupa Violet. Campioanei de la Wimbledon îi vor intra în conturi 995.000 de dolari.

 

Simona ajunge la această sumă, după ce adună 610.000 de dolari din cele două victorii obținute în faza grupelor. Se adaugă 175.000 de dolari pentru participare, 45.000 de dolari pentru fiecare meci disputat și 75.000 pentru atingerea semifinalei.

 Premiul total pe care îl poate câștiga Simona Halep

Dacă o va învinge pe Ashleigh Barty în semifinale, aceasta va mai primi încă 1.145.000 de dolari și va ajunge la un total de 2.140.000 de dolari. Mai mult, dacă va câștiga turneul, aceasta va ajunge la suma uriașă de 4,6 milioane de dolari.

 Simona Halep – Karolina Pliskova, duel pentru semifinale

Simona Halep – Karolina Pliskova, meciul care va decide a doua jucătoare ce se va califica în semifinalele Turneului Campioanelor din grupa Violet, se va juca astăzi, în jurul orei 15. Marea noastră campioană este obligată să câștige partida cu Pliskova pentru a se califica în semifinale.

Simona Halep o conduce pe sportiva din Cehia la capitolul ”directe”, cu 7-3. Ultima întâlnire dintre cele două a avut loc la Miami și Pliskova s-a impus cu 7-5, 6-1.

Citește și: Halep a pierdut meciul cu Svitolina

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele