Percheziţii la Universitatea de Medicină din Bucureşti: Mai mulţi profesori ar fi cerut mită de la studenţi

0
- Reclama -

Procurorii Parchetului General efectuează, luni, percheziţii la UMF „Carol Davila”, într-un dosar în care există suspiciuni că mai mulţi profesori universitari ar fi cerut mită de la studenţi, cu ocazia examenelor de admitere, licenţă sau de acordare a gradaţiei de merit.

Procurorii fac 13 percheziţii domiciliare „într-un campus universitar, la birourile şi cabinetele cadrelor didactice implicate, precum şi la domiciliile acestora, cercetate sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie”, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că percheziţiile vizează Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală.

„Din actele de urmărire penală administrate rezultă că mai multe cadre didactice din cadrul unităţii de învăţământ superior desfăşoară activităţi ilegale constând în pretinderea şi primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizării şi susţinerii examenelor semestriale/anuale la diferite discipline de către studenţi şi/sau cu ocazia susţinerii examenelor de admitere, licenţă sau acordare a gradaţiei de merit sau a funcţilor didactice”, conform comunicatului PICCJ.

Totodată, din probele anchetatorilor a rezultat că în cursul anului şcolar unii profesori universitari organizează „meditaţii” la disciplinele la care sunt titulari, context în care sunt abordate şi furnizate studenţilor subiectele de examen.

- Reclama -

La perccheziţii participă poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi a Direcţiei de Investigaţii Criminale, precum şi poliţişti ai IPJ Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, specialişti criminalişti, sprijiniţi de forţe de ordine din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele