Persoanele vaccinate cu o doză de AstraZeneca pot face rapel cu un vaccin bazat pe ARN mesager

0

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că cel mai probabil persoanele care s-au vaccinat cu prima doză de AstraZeneca vor putea face rapel cu un vaccin bazat pe ARN mesager, o decizie în acest sens urmând să fie luată săptămâna viitoare.

 

Gheorghiţă a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că există un răspuns din partea Comisiei de Epidemiologie care recomandă utilizarea acestei scheme de vaccinare.
“Al doilea lucru pe care aş vrea să îl dezbat este legat de schemele heterologe de vaccinare şi anume combinarea a două vaccinuri cu tehnologii diferite şi în mod particular este legată de schema de vaccinare în care prima doză a fost efectuată cu vaccinul de la compania AstraZeneca şi a doua doză se efectuează cu un vaccin pe bază de ARN mesager. La acest moment avem răspunsul din partea Comisiei de Epidemiologie este un răspuns care recomandă utilizarea acestei scheme, aşteptăm răspunsul şi din partea comisiei de Sănătate Publică de la nivelul ministerului după care vom reevala toate datele ştiinţifice şi vom anunţa săptămâna viitoare care va fi decizia finală”, a explicat Gheorghiţă.

El a anunţat că această decizie nu contravine recomandărilor Agenţiei Europene a Medicamentului.

Fiul lui Tudorel Toader, unicul candidat pentru un post de lector la Facultatea de Drept din UAIC

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele