Peste 450.000 de facturi greşite la energie electrică

1
energie-electrică

Secretarul de stat în Ministerul Energiei Dan Dragoş Drăgan a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că în urma controalelor efectuate la furnizorii de energie, s-au constatat peste 450.000 de facturi greşite la energie electrică. Toate facturile emise greşit vor fi refăcute, a spus oficialul. Săptămâna viitoare, ministrul Vergil Popescu urmează să se întâlnească cu reprezentanţii furnizorilor de energie şi gaze.

 

Secretarul de stat în Ministerul Energiei Dan Dragoş Drăgan a declarat, în şedinţa de Guvern, referitor la schema de ajutor privind plafonarea şi compensarea facturilor la energie electrică, instituită prin Ordonanţa 118/ 2021, că ”în urma controalelor realizate la toţi furnizorii de energie electrică şi gaze naturale, la nivel săptămânii trecute, au fost identificat un număr 89.195 de facturi greşite, iar la nivelul energiei electrică, au fost identificate peste 450.000 de facturi greşite”.

În urma controalelor ANPC, s-a identificat nerespectarea clauzelor contractuale şi nerespectarea prevederilor Ordonanţei, dispunându-se refacerea acestor facturi întocmite greşit.

”Procesul este în desfăşurare, au fost peste jumătate din aceste facturi, pe partea de energie electrică, refăcute şi urmează să avem datele, la sfârşitul săptămânii, în care suntem convinşi că vom atinge targetul în ceea ce priveşte refacerea acestor facturi întocmite greşit de furnizorii de energie electrică şi gaze naturale.

Secretarul de stat a mai afirmat că, prin OUG-ul care a stabilit noile praguri de plafonare la energie şi gaze, pentru consumatorii casnici şi industriali, s-a urmărit ca impactul asupra sistemelor informatice pe care furnizorii le folosesc să fie minim. ”

”Nu ne aşteptăm la o problemă în acest sens, dar, pentru a evita acest lucru pe viitor, săptămâna viitoare au fost invitaţi la MInisterul Energiei toţi furnicorii de energie electrică şi gaze, şi ministrul Virgil Popescu va discuta cu dânşii (..) pentru a evita ceea ce s-a întâmplat în prima fază a procesului de compensare a facturilor pe lunile noiembrie şi decembrie”, a mai spus el.

Despre sprijinul marilor consumatori, reprezentantul Ministerului Energiei a arătat că există două scheme de suport, pentru marii consumatori, şi anume schema de exceptare la plata certificatelor verzi, schemă care e în vigoare din 2014, peste 2.000 de companii fiind beneficiare.

Mulți tineri abandonează școala înainte de a ajunge pe piața muncii

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele