Peste un milion de francezi au ieșit în stradă contra reformei pensiilor

1
- Reclama -

Manifestanții au participat, în zeci de oraşe, la protestele faţă de creșterea vârstei pensionării, iar premierul Elisabeth Borne spune că înţelege „semnele de întrebare şi dubiile” provocate de reformă.

Conform datelor Ministerului de Interne de la Paris, 1,27 milioane de persoane au participat la protestele organizate de principalele centrale sindicale. Reprezentanţii Confederaţiei Generale a Muncii (CGT) au estimat că la protestele faţă de creşterea vârstei de pensionare au participat 2,8 milioane de oameni. La Paris, autorităţile au raportat aproximativ 90.000 de manifestanţi, iar sindicatele 500.000. Protestele au fost însoţite de greve, care au afectat în principal învăţământul și transporturile.

Tot principalele sindicate din Franţa au anunţat, marţi seară, conform postului BFMTV şi cotidianului Le Figaro, organizarea de noi proteste pe 7 şi 11 februarie:

„Reforma pensiilor suscită semne de întrebare şi dubii. Le înţelegem. Începe dezbaterea parlamentară. Va permite, prin transparenţă, îmbunătăţirea proiectului nostru”, a declarat Elisabeth Borne, premierul Franței.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele