Peștii se micșorează din cauza încălzirii globale

0
Sursa foto: facebook/world-animal
- Reclama -

Mările și oceanele planetei devin mai calde, au mai puţin oxigen, iar peştii mari nu pot supravieţui în aceste condiții, așa încât toată biodiversitatea marină este pusă în pericol, arată un studiu oficial publicat de revista „Science”.

În ultimele decenii, încălzirea globală a devenit o problemă presantă, iar cercetătorii încearcă să vadă întregul spectru de repercusiuni pe care le poate avea asupra vieţii oamenilor şi a mediului înconjurător.

Studiul publicat în „Science” la 6 ianuarie, arată că schimbarea climatică afectează ireversibil oceanele. Peştii vor fi mai mici, pentru că cei mari nu pot supravieţui în oceane în care oxigenul este scăzut.

Drept urmare, industria de pescuit poate avea dificultăţi. În plus, pescuitul excesiv va duce la o scădere a ofertei în viitor, insuficientă să „hrănească” întreaga populație a globului.

Cercetătorii de la Universitatea din Kiel au analizat sedimente de pe fundul oceanului vechi de circa 116.000-130.000 de ani – perioada interglaciară şi arată că încălzirea globală ar trebui să fie luată în serios, măcar în ultimul moment.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele