Protestatar bătut de jandarmi:”Poporul român este cu-adevărat european, în ciuda declarațiilor și acțiunilor unor partide sau lideri politici”

0
- Reclama -

Vlad Gheorghe, tânărul filmat la protestul din 10 august în timp ce era agresat de jandarmi, deși avea mâinile ridicate, a transmis un mesaj tuturor membrilor Parlamentului European la două luni de la acele proteste.

”Românii au încredere în justiție și vor continua să susțină independența justiției, legile anti-corupție și să lupte împotriva abuzurilor inclusiv în stradă, așa cum au făcut-o și în cazul OUG13. Vă adresez rugămintea ca în activitatea dumneavoastră de europarlamentari să aveți în vedere că poporul român este cu-adevărat european, dedicat valorilor comune și democrației, în ciuda declarațiilor și acțiunilor unor partide sau lideri politici”, le-a mai protestatarul eurodeputaților, potrivit unui comunicat de presă remis redacției.

Jurist de profesie, Vlad Gheorghe subliniază că protestul a fost unul pașnic și care nu a încălcat sub nici o formă legislația în vigoare. Totodată, tânărul acuză autoritățile de la București că au încălcat nepermis drepturile constituționale ale românilor, respectiv libertatea de exprimare (Art. 30 Constituția României) și libertatea întrunirilor (Art. 39 Constituția României), precum și alte prevederi legale și menționează că a depus plângere penală împotriva acestora încă din seara protestului.

“În loc să își facă meseria și să izoleze elementele violente, pentru a proteja manifestanții, conform planului și la ordinul superiorilor ierarhici, jandarmii au ales să lovească oameni cu mâinile ridicate sau chiar în fotoliu rulant. Au dat dovadă de iresponsabilitate, folosind gaze lacrimogene, proiectile cu şrapnel şi tunuri cu apă asupra zecilor de mii de oameni din piață – copii, femei, vârstnici, persoane cu dizabilități”, le transmite protestatarul român celor 751 de europarlamentari.

Vlad Gheorghe amintește că au fost depuse aproximativ 800 de plângeri penale în dosarul din 10 august și își exprimă speranța că justiția își va urma cursul, iar victimele vor primi dreptatea cuvenită, prin pedepsirea agresorilor conform legilor în vigoare.

- Reclama -

Imagini video cu agresiunea la care a fost supus Vlad Gheorghe:

Citește și Țuțuianu:Ne înjură lumea pe stradă din cauza lui Dragnea. Nu e normal să avem un lider de partid care nu poate ieși printre oameni

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele